Google Maps kartrute i Android

Hvordan legge til kartruter fra Google på en Android enhet.

Det er ganske så fint å sitte hjemme på PC og planlegge tur. Tørt, god tid osv …
Når man da er ute på tur, så hadde det vært greit å kunne se om man beveger/orienterer seg riktig. Er du da i tvil, så hadde det vel vært greit å sjekke om man er noenlunde ‘on track’ i forhold til den planlagte turen?
 

Hva trenger du:

  1. En Android enhet
  2. En google konto (som du registrerer/registrerte enhet med)
  3. Kart på konto hos Google der man har merket opp selv, eller importert.

 
Når du er logget inn på google.no så trykker du bare Google Maps, så Mine steder.
Her kan du opprette egne kartruter.

Du kan også importere fra andre. Her har du et eksempel fra oss – turen vår til Storheia. Her har jeg bare importert fra et annet program som logget turen vår, men har lagt til merkene. Derfor er det merket 2 (walking) linjer, men men … (lett å endre, men dette er for å vise) Trykk bare på Lagre i Mine steder, så får du det på din konto.

Ok, da sier vi alt er klart med kartrute på google maps og du vil ha dette visende på din android enhet under turen.

Du starter opp (Google) Maps på enheten, og gjør følgende:
(trenger ikke gjøres før du har behov for å sjekke om du er på riktig vei)
(Man må ha nettverk og GPS aktivert – Kart vil vise hvor du er)

      

(Du kan klikke på bildene og så trykke øvre høyre hjørne for å øke størrelsen. Klikk utenfor bilde, eller kryss nede i høyre hjørne for å lukke)

Hvis du på enheten din nå trykker på markeringene på kartet/ruten, så får du opp info. Ett trykk, så kommer tittel fra når du laget ruten. Trykker man da igjen på tittelen som kommer opp, så får man beskrivelsen som er lagt til. Her har jeg også lagt til et bilde på beskrivelsen for vårt mål denne dagen – Storheia. Har prøvd å indikere det med et kamera ikon :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håper noen kan gjøre seg nytte av denne infoen – vi skulle selv visst dette på den ene turen vår, for da gikk vi feil (nytt vindu/fane) og lurte endel på hvor vi skulle gå, før vi likevel gikk feil :S – Gi gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet hvis du drar nytte av info/guide, eller det er noe annet.

 

Obs! : Husk at dette bare er et supplement og ikke noe man skal stole blindt på. Ha alltid med utstyr som er beregnet for tur og følg sunn fornuft, som f.eks fjellvettreglene.
En ting man kan gjøre er å spare strøm på enhet ved å slå av programmene og heller starte de når man trenger de, slik at de ikke trekker strøm unødig.

Tagged .Bokmerk permalink.