Fiks for lav mikrofonlyd på Galaxy SII

Denne infoen fant jeg på nettet og oversatte den til norsk. Erfarte selv samme problem og dette hjalp meg. Kilde er Hans Petter. Gjør oppmerksom på at veiledningen sier endring til volume 110, men det har ingen hensikt, da 100 er maks for telefonen uansett. Så anbefaler å sette den på 100 istedet for 110

 

Siden jeg fikk min Galaxy S II for en måned siden, har folk klaget på at de knapt kan høre meg i samtaler. Jeg fant først ut at det å slå av støyreduksjonen (ved å trykke på menyknappen under  samtale, og deretter trykke «Noise Reduction Off») delvis løste problemet, men dette innebar naturligvis at støyreduksjonfunksjonen ble borte. Så jeg begynte å klikke litt rundt i menyene på telefonen for å prøve å finne en måte å fikse dette. Endelig virker det som jeg har funnet en løsning:
 
 1. I Telefonoppringing skriv inn *#*#197328640#*#*
 2. En meny skal nå være vist. I menyen, trykk [5] AUDIO
 3. [1] NB (VOICE CALL)
 4. … Så [1] HANDSET
 5. … Så [1] VOLUME
 6. … Så [1]SRC SPEECH RX Volume
 7. … Så [5]5_lvl: 88 (merk at du kan ha en annen verdi enn 88 på håndsettet Skriv ned denne verdien i tilfelle du vil gå tilbake til det senere.)
 8. Vinduet som vises nå bør ha en linje som sier «Input?«. For å legge inn en ny verdi, trykk på menyknappen, deretter «Key Input«. Skriv 110 som den nye verdien og trykk «OK«.
 9. Du har nå justert mikrofonvolumet når støyreduksjon er deaktivert, og det er på tide å gjøre det samme når støyreduksjon er slått på.
 10. Trykk på menyknappen, og deretter «Tilbake«. Gjør dette fire ganger totalt, til du kommer tilbake til menyen med teksten «NB (Voice Call)» i den første raden.
 11. Nå trykker [7] HÅNDSETT (2MIC) og gjenta trinn 4-8 ovenfor.

Jeg har ikke hatt noen klagermikrofonvolumet etter at jeg avsluttet disse instruksjonene. Forhåpentligvis gjelder det deg også! Den eneste ulempen med dette trikset er at den ikke vil overleve en omstart av telefonen. Et tips hvis du ønsker å være utilgjengelig uten å slå den av er ved å sette den i «flymodus». I denne modusen telefonen knapt bruker noen batteriet hvis det ikke brukes.

Ansvarsfraskrivelse: Selv om det er svært usannsynlig at det skulle skje, tar jeg intet ansvar hvis disse trinnene mot formodning skulle føre til feil hos deg.

Tagged .Bokmerk permalink.